Minibaguetter med fullkorn

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Minibaguetter med fullkorn
Det är lätt att baka dess baguetter själv. Här får du ett annat recept på fullkornsbaguetter med kanel, russin, mandel och tranbär. Läckra och fina rustika minibaguetter till lunchpaketet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk kanel
  • 200 g fullkornsmjöl
  • 100 g fint durumvetemjöl
  • 50 g russin
  • 50 g mandel
  • 50 g tranbär
  • Gör så här

  • 1
    Lös upp jästen i det ljumna vattnet i en skål tillsammans med havssaltet. Blanda kanel och de två mjölsorterna och blanda ned det lite i taget. Knåda degen i minst 10 minuter tills den är blank och smidig. Knåda ned russin, mandel och tranbär i degen.
  • 2
    Lägg degen i en skål och täck över den med en fuktig handduk. Låt den jäsa i rumstemperatur eller varmare i 1 timme.
  • 3
    Sätt ugnen på 225° C.
  • 4
    Rulla ut degen till en lång rulle, ca 2-3 cm tjock. Skär den i 12 bitar, ca 10 cm långa med en vass kniv. Lägg dem på en bakplåt.
  • 5
    Strö mjöl på baguetterna och grädda dem i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.
  • 6
    Tips: Låt eventuellt den övertäckta degen jäsa i ugnen med bara ugnslampan tänd. Värmen från lampan gör att det blir tillräckligt varmt inne i ugnen.