![Mangosalsa med jalapeño och koriander](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw630b1b16/images/content-recipes/HD_720/LC_20210105_GB_RC_CI_r0000000001608_ENG.jpg)
En fräsch och het mangosalsa som omfamnar alla de fantastiska smakerna från Mexiko.
HUVUDINGREDIENSER
- Frukt
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 2 färska jalapeños, skurna i små tärningar
- 3 mangor, skurna i små tärningar
- 1 röd paprika, skuren i små tärningar
- ½ gurka, skalad och skuren i små tärningar
- 1 rödlök, finhackad
- ½ knippe färsk koriander, grovhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- ¼ tsk chilipulver
- ¼ msk mald spiskummin
- ¼ msk salt
- Peppar efter smak
- 3 msk pressad lime
- 1 msk äppelcidervinäger
-
Gör så här
-
1Häll ner de hackade grönsakerna i en skål. Tillsätt kryddor, pressad lime och äppelcidervinäger och rör om ordentligt. Smaka av salsan och låt den gärna vila en timme i kylen före servering.
-
2Mangosalsan passar utmärkt som fyllning eller tillbehör till tacos.
Tips:
Du kan förvara mangosalsan i en lufttät behållare i kylen i upp till två dagar. Tänk dock på att mangon blir allt mjukare och salsan konsistens ändrar sig.
![Le Creuset](https://www.lecreuset.se/on/demandware.static/Sites-LCSE-Site/-/default/dwa1619bb4/images/chefs-notes.jpg)