Mangosalsa med jalapeño och koriander

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Mangosalsa med jalapeño och koriander
En fräsch och het mangosalsa som omfamnar alla de fantastiska smakerna från Mexiko.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 färska jalapeños, skurna i små tärningar
  • 3 mangor, skurna i små tärningar
  • 1 röd paprika, skuren i små tärningar
  • ½ gurka, skalad och skuren i små tärningar
  • 1 rödlök, finhackad
  • ½ knippe färsk koriander, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ msk mald spiskummin
  • ¼ msk salt
  • Peppar efter smak
  • 3 msk pressad lime
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Gör så här

  • 1
    Häll ner de hackade grönsakerna i en skål. Tillsätt kryddor, pressad lime och äppelcidervinäger och rör om ordentligt. Smaka av salsan och låt den gärna vila en timme i kylen före servering.
  • 2
    Mangosalsan passar utmärkt som fyllning eller tillbehör till tacos.
 
Tips:
Du kan förvara mangosalsan i en lufttät behållare i kylen i upp till två dagar. Tänk dock på att mangon blir allt mjukare och salsan konsistens ändrar sig.
 
 
Le Creuset