Ljummen grönsakssallad med citron

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Ljummen grönsakssallad med citron
Grödor av hög kvalitet fulländar den här grönsaksspäckade salladen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 50 g broccoli
  • 50 g sockerärtor
  • 50 g färska ärtor
  • 75 g grön sparris
  • ½ citron (helst ekologisk)
  • 10 g smör
  • 1 grön tomat
  • 10 g smör
  • 2–3 msk grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • Muskot
  • 1–2 matskedar olivolja
  • Basilikablad
  • Gör så här

  • 1
    Skölj broccolin och skär den i små buketter. Rensa sockerärtorna, dela de större på mitten. Skär bort ändarna på den gröna sparrisen. Plocka ut ärtorna ur ärtskidorna.
  • 2
    Blanchera broccoli, sockerärtor, sparris och ärtor i kokande saltat vatten i 2–3 minuter. Häll av grönsakerna, skölj noggrant och låt de rinna av.
  • 3
    Finriv zest från ½ citron och pressa ut 2 matskedar juice.
  • 4
    Smält smör i en 22 cm Toughened Non-Stick stekpanna, sautera tomaten i den och tillsätt resten av grönsakerna. Tillsätt grönsaker och 2–3 matskedar grönsaksbuljong och värm upp. Krydda med salt, peppar, muskot och citronsaft. Tillsätt citronzesten, ringla över olivolja och servera med utströdda basilikablad.