Det feta mjuka laxen och den syrliga ängssyrasåsen utgör en enkel men raffinerad och smakfull rätt. Servera eventuellt med en bakad potatis, gott bröd eller en grönsallad till.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Fisk och skaldjur
 
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
			        
			            Traktörpanna m/lock Signature rostfritt stål 
		
			            
			            
			                
    
        
			        
			        
			        
			        
	            
            
            
    
    
        
        
        
            
                
                
                
                    
                        
                    
                
            
	2 589,00 kr.
	
            
        
    
        
    
			            
			        
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 4 laxkotletter av god kvalitet med skinn
 - Olja till stekning
 - 15 g smör
 - 1 schalottenlök
 - 1 msk senap
 - 2 dl Noilly Prat Dry Vermouth eller motsvarande vermouth
 - 2 dl fiskfond
 - 3 dl vispgrädde
 - Salt och peppar
 - Citronsaft
 - 1 bukett ängssyra - alternativt spenat
 - Slätbladig persilja
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1Laxkotletterna skrapas rena från eventuellt rens.
 - 
                                2Sautépannan värms upp med litet olja och laxkotletterna läggs i med skinnsidan nedåt. Stek kotletterna tills värmen når cirka 2/3 upp i fisken. Vänd fisken och stek den ytterligare en minut på andra sidan. Tag av laxen från värmen och låt den stå medan du gör såsen.
 - 
                                3Smält smöret i sautépannan och lägg i finhackad schalottenlök. När löken är genomskinlig tillsätts senap, Noilly Prat och fiskfond. Koka ihop vätskan ungefär till hälften och lägg sedan i grädden. Koka in såsen ännu litet mer.
 - 
                                4Smaka av såsen med salt, peppar och eventuellt litet citronsaft. Vänd i ängssyran, men spara litet till dekoration. Så snart den dragit ihop sig litet lägger du i fisken i sautépannan.
 - 
                                5Strö hackad persilja över och servera omedelbart.