Kycklingsandwich med grillat äpple och chilimajonnäs

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kycklingsandwich med grillat äpple och chilimajonnäs
Saftig grillad kyckling, chilimajo och grillat äpple är sommar på en tallrik. Prova det själv! Recept framtagna av Jan Ivar Nykvist.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst med skinn
  • Salt och peppar
  • 2 äggulor
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 dl rapsolja
  • 1 lime
  • 1 grönt äpple
  • 1 huvud hjärtsallad
  • Focaccia, hamburgerbröd eller annat gott bröd
  • Gör så här

  • 1
    Pensla kycklingbrösten med rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla på direktvärme tills kycklingbrösten är gyllenbruna på båda sidor. Flytta över kycklingbrösten till indirekt värme och grilla dem tills de har en innertemperatur på 62 grader. Låt kycklingbrösten vila i 5 minuter innan serveringen.
  • 2
    Lägg äggulor, chili och paprikapulver i en skål. Mixa ihop med stavmixer medan du tillsätter rapsoljan. Tillsätt lite kallt vatten om majonnäsen blir för tjock under tiden. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  • 3
    Skär äpplet i skivor och pensla dem med rapsolja. Grilla äppelskivorna på direktvärme i 1 minut tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
  • 4
    Strimla hjärtsalladen fint.
  • 5
    Dela focaccian i halvor, pensla med lite rapsolja och grilla på direktvärme i 1 minut. Lägg chilimajonnäs, hjärtsallad, grillat äpple och kycklingbröst på bröden.
  • 6
    Servera gärna bakad potatis till.