Kycklingbröst Supreme färserat med skogssvamp

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kycklingbröst Supreme färserat med skogssvamp
Detta är kanske inte en rätt du har provat innan, men det borde du göra. Kycklingbrösten fylls med en god färs och tillagas tillsammans med smakrik skogssvamp och vitt vin som gör rätten helt oemotståndlig.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Kycklingbröst Supreme:
  • 4 kycklingbröst Supreme (kycklingbröst med skinn och vingben)
  • 150 g kycklingfärs
  • 1 schalottenlök
  • 400 g skogssvamp (t.ex. ostronskivling/kantareller/vårmusseron)
  • 1 kvist timjan
  • 50 g smör
  • 1 glas vitt vin
  • 1 tärning hönsbuljong/1,5 dl hönsbuljong
  • Salt och peppar
  • 40 g smör
Kycklingfärs:
  • 50 g korvfärs
  • 100 g kycklingfilé
  • 8 champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 skiva franskbröd
  • 1 ägg
  • 4 msk mjölk
  • Persilja
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Färsen:
  • 2
    Rensa champinjonerna och skär dem i fjärdedelar.
  • 3
    Skala och hacka schalottenlöken.
  • 4
    Häll lite olivolja i pannan och fräs snabbt champinjonerna ihop med schalottenlöken.
  • 5
    Tillsätt kryddor och hackad persilja och ställ det åt sidan.
  • 6
    Hacka kycklingfilén fint och blanda ihop den med korvfärsen.
  • 7
    Mjuka upp franskbrödet i mjölk och blanda det med köttet.
  • 8
    Tillsätt det vispade ägget.
  • 9
    Tillsätt champinjonerna och blanda färsen väl.
  • 10
    Tillsätt kryddor och ställ det åt sidan.
  • 11
    Kycklingbröst Supreme:
  • 12
    Kavla kycklingbitarna platta med en brödkavel på ett bakplåtspapper.
  • 13
    Placera sedan en portion kycklingfärs i mitten och rulla ihop dem till rullader. Bind om snöre så att de håller formen. Ställ dem åt sidan.
  • 14
    Borsta och torka skogssvampen.
  • 15
    Bryn de färserade kycklingrulladerna runt om i 25 g smör. Ställ dem åt sidan.
  • 16
    Bryn sedan den hackade schalottenlöken i resterande 20 g smör och tillsätt slutligen svampen.
  • 17
    Tillsätt kryddor.
  • 18
    Lägg de färserade rulladerna i grytan och tillsätt vätska i form av 1 glas vitt vin och 1/2 glas vatten.
  • 19
    Tillsätt hönsbuljongen lite i taget.
  • 20
    Rör om, tillsätt timjan och låt småkoka i 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
  • 21
    Tips: När rulladerna har kokat klart kan du tillsätta 1–2 skedar crème fraiche för att få en mer krämig och fyllig smak.