Kyckling med parmaskinka och rödbetor

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kyckling med parmaskinka och rödbetor
En enkel och smakrik vardagsrätt där kycklingen får sällskap av den salta parmaskinkan och färgstarka, aromatiska rödbetor.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 4 skivor parmaskinka
  • 200 gr rödbetor
  • 1 st fänkål
  • 300 gr små potatis
  • 3 msk soltorkade tomater i olja
  • 3-4 kvistar timjan
  • Havssalt och peppar
  • 1 paket ruccola (ca 100 gr)
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
 
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 200 ° C. Linda parmaskinkan om varje kycklingbröst och lägg dem i roastern.
  • 2
    Skala rödbetorna och skär dem i små stavar. Skär fänkålen i klyftor och dela potatisen i halvor. Spara toppen av fänkålen till dekoration.
  • 3
    Lägg tomaterna ovanpå kycklingen. Hacka timjan och strö över.
  • 4
    Ställ fatet i ugnen ca 30-35 minuter. Dekorera med hackad fänkålstopp.
  • 5
    Hacka ruccolan fint och blanda med citronsaft och olivolja till en salsa. Häll ruccolasalsan över den färdiga rätten.