 
                    
                          
                              Servera och portionstillaga kryddkakor till dina gäster. Stengodsramekinerna tar inte smak eller färg från livsmedlen och är enkla att diska efteråt.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mjöl
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 500 g mörk sirap
- 125 g socker
- 3 ägg
- 1 tsk mald ingefära
- 2 tsk mald kanel
- rivet skal av 1 ekologisk apelsin
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk naturell yoghurt
- 500 g vetemjöl
- 2 tsk hjorthornssalt
- lite smör till formarna
Smörkräm:
                            - rivet skal av 1 ekologisk apelsin
- 125 g florsocker
- 75 g mjukt smör
- 
                            Gör så här
- 
                                1Sätt ugnen på 160° C. Värm sirap och socker i en gryta under omrörning tills sockret har smält. Låt blandningen svalna tills den är ljummen. Vispa ihop äggen lätt med ingefära, kanel, apelsinskal, vispgrädde och yoghurt i en stor skål. Tillsätt den smälta sirapen. Blanda mjöl och hjorthornssalt och sikta ned det i skålen. Blanda ihop till en slät smet och fördela den i sex smorda ramekiner (0,25 l/9 cm).
- 
                                2Grädda kakorna på galler längst ned i ugnen i 35-40 minuter. Låt dem svalna i ramekinerna på galler.
- 
                                3Blanda under tiden ihop apelsinskal, florsocker och smör till en kräm och bred krämen över kakorna.
- 
                                4Tips: Kakorna är ganska stora så du kan även ta ut dem ur ramekinerna, skära dem i skivor och bre kräm på skivorna.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	            