![Kryddiga, bakade kikärtor](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw5312b738/images/recipe/HD_PNG_LC_20200427_GB_RC_CI_r0000000000760_ENG.png)
Kikärtor används mycket i det grekiska köket, och de tar upp kryddor och smak bra.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
- 1 msk rapsolja
- ½ msk honung
- 1 tsk mald gurkmeja
- 1 tsk currypulver
- ½ tsk mald spiskummin
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C.
-
2Lägg alla ingredienserna i en stor skål och blanda ihop ordentligt.
-
3Fördela kikärterna på två tapastallrikar.
-
4Stek i ugnen i 15 minuter. Var noga med att vända runt dem när halva tiden har gått, så att de blir spröda runtom.
-
5Smaka av med salt och peppar före servering.