Kryddiga, bakade kikärtor

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Kryddiga, bakade kikärtor
Kikärtor används mycket i det grekiska köket, och de tar upp kryddor och smak bra.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • ½ msk honung
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk currypulver
  • ½ tsk mald spiskummin
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C.
  • 2
    Lägg alla ingredienserna i en stor skål och blanda ihop ordentligt.
  • 3
    Fördela kikärterna på två tapastallrikar.
  • 4
    Stek i ugnen i 15 minuter. Var noga med att vända runt dem när halva tiden har gått, så att de blir spröda runtom.
  • 5
    Smaka av med salt och peppar före servering.