Kryddig ketchup

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Kryddig ketchup
Tillbehören är viktiga när man grillar. Lägg till en kryddig ketchup till menyn. Det här receptet är till en stor sats kryddig ketchup. Men misströsta inte – den kommer att gå åt i ett nafs. Recept framtagna av Jan Ivar Nykvist.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 kg grovhackade tomater
  • 3 finhackade lökar
  • 4 finhackade, syrliga äpplen
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk rökt Maldon-salt
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 200 g ljust muscovadosocker
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Blanda tomater, lök, äpplen, vinäger, Maldon-salt och paprikapulver i en gryta. Låt koka i 1,5 timme. Tillsätt socker och låt koka i ytterligare 30 minuter. Mixa med stavmixer och sila.
  • 2
    Smaka eventuellt av med salt och peppar. Låt kallna.
  • 3
    Den här ketchupen kan du gärna ha stående i kylskåpet i ett par veckor, så här gäller det att göra lite extra.