Jul-cannelé av pannacotta med apelsin

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 1 timme. Under 1 timme.
TILLAGNING
Mer än 2 timmar. Mer än 2 timmar.
ANTAL PERSONER
+10 +10
Jul-cannelé av pannacotta med apelsin
Med den här julinspirerade cannelén skapar du julstämning på bordet. Den här goda apelsinpannacottan serverad med smält mörk choklad, toppad med apelsinmarmelad, avnjuts bäst efter julmiddagen med en kopp stark espresso.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL PANNACOTTAN
  • 6 dl vispgrädde
  • 60 g socker
  • 6 gelatinblad
  • Zest från 2 apelsiner
  • 200 g mörk choklad (minst 70 %)
TILL TOPPINGEN
  • 100 g apelsinmarmelad
  • Gör så här

  • 1
    Till pannacottan: Fukta gelatinbladen i kallt vatten.
  • 2
    Värm grädden med socker och apelsinzest i en medelstor kastrull tills den sjuder.
  • 3
    Lägg det fuktade och avhällda gelatinet och tillsätt i gräddblandningen (1 blad gelatin per 100 g grädde). Smörj fördjupningarna i Le Creusets canneléform. Tillsätt blandningen (i rumstemperatur) i fördjupningarna med 8 g apelsinmarmelad och frys över natten.
  • 4
    Smält den mörka chokladen i en vattenbadskastrull.
  • 5
    Vänd försiktigt ut de frusna pannacotta-canneléerna från formen med spetsen av en smörkniv.
  • 6
    Toppa med den smälta chokladen och frys i en timme så att chokladen blir fast innan servering.