Jägargryta med kyckling och svamp

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Jägargryta med kyckling och svamp
Detta recept på jägargryta är en rätt som alla i familjen uppskattar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • Salt och peppar
  • Olja att steka i
  • 2 lökar
  • 300 g små kejsarhattar (kan ersättas av annan fast svamp)
  • 15–20 torkade murklor
  • 4 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 burk körsbärstomater
  • 3 dl kycklingbuljong
  • Gör så här

  • 1
    Krydda kycklingfiléerna väl med salt och peppar och bryn dem i lite olja i en stekgryta.
  • 2
    Skär kejsarhattarna i klyftor och lägg i dem. Stek i ca 2 minuter och tillsätt därefter torkade murklor, timjan, lagerblad, körsbärstomater och kycklingbuljong.
  • 3
    Låt det hela småkoka under lock i 25–30 minuter och smaka av med salt och peppar.
  • 4
    Servera med ett gott bröd och eventuellt en grönsallad.