Hjärtformade kakor

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Hjärtformade kakor
Rosa choklad ger bärig vit chokladsmak utan att tynga ner, så att du får perfekt lätta och fluffiga muffins.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 120 ml standardmjölk
  • 150 g smör, hackat
  • 5 ml vanilj
  • en nypa salt
  • 100 g rosa choklad (kan bytas ut mot vit choklad)
  • 120 g finkornigt strösocker
  • 2 ägg från frigående hönor
  • Rosa karamellfärg – så mycket du önskar
  • 180 g självjäsande mjöl
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 180 °C/160 °C varmluftsugn/gasmärke 4.
  • 2
    Smörj Le Creusets hjärtformade muffinsplåt med 6 formar.
  • 3
    Värm mjölken med smör, vanilj och salt i en medelstor Le Creuset-panna. Avlägsna från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
  • 4
    Vispa finkornigt strösocker och ägg med elvisp tills det blir ljust och tjockt, detta kommer att ta fem minuter.
  • 5
    Vispa i lite av äggblandningen i taget och vispa hela tiden för att undvika att äggen kokas. När smeten blandats ihop tillsätter du till så mycket färg du önskar. Sikta sedan i mjölet och vänd ner det i smeten.
  • 6
    Fyll de smorda formarna till två tredjedelar. Grädda i 15–17 minuter.
  • 7
    Avlägsna från ugnen och kyl i formen i 10 minuter innan du vänder ut dem på ett bakställ och låter dem kallna helt. Upprepa med resten av smeten.