Helstekt kyckling med saltade citroner

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Helstekt kyckling med saltade citroner
Denna kryddade kyckling har inspirerats av smakerna i Mellanöstern och är ett relativt snabbt söndagslunchalternativ.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 x 1,5 kg frigående kyckling eller ekologisk kyckling
  • 75 g rumstempererat saltat smör
  • 1 matsked rosa harissa
  • 1 liten konserverad citron, finhackad
  • 1 citronjuice och skal
TILL SERVERING
  • Färsk majonnäs och rostad potatis (valfritt)
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 190°C varmluft.
  • 2
    Lägg smöret, harissa, finhackad konserverad citron och citronskal i en skål och vispa ihop ordentligt för att bilda en pasta. Krydda med peppar.
  • 3
    Lossa skinnet på kycklingbrösten och tryck försiktigt 3⁄4 av smörblandningen under skinnet med en palettkniv (försök att inte riva sönder skinnet). Fördela resten av smöret över kycklingen och se till att benen är ordentligt täckta.
  • 4
    Lägg kycklingen i en Toughened Non-Stick djup stekpanna med hällpip på 24 cm och häll över citronsaften. Sätt på locket på kastrullen och sätt in det i ugnen i 40 minuter.
  • 5
    Ta bort locket och tråckla kycklingen.
  • 6
    Sätt pannan tillbaka i ugnen utan lock och stek i ytterligare 20 minuter tills skinnet är krispigt och juicen är klar.
  • 7
    Låt stå i pannan i 10 minuter och skär sedan och servera med färsk majonnäs och stek potatis.