Guldsparid med beurre noisette

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Guldsparid med beurre noisette
Prova guldsparid tillagade i smält smör med hasselnötter, citron, kapris och persilja. Servera evt. fisken med kokta, halverade potatisar som har vänts i olivolja, timjan, salt och peppar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2-3 hela guldsparid eller liknande fisk t.ex. kummel, abborre eller kungsfisk
  • (be eventuellt fiskhandlaren att rensa bort inälvor och fjäll så slipper
  • man det därhemma)
  • 50 g hasselnötter
  • 3 ekologiska citroner
  • 1 knippe färsk persilja
  • Ett par kvistar färsk rosmarin
  • 100 g smör
  • 50 g kapris
  • Eventuellt en näve cocktailkapris till servering
  • Steksnöre
  • Gör så här

  • 1
    Torka fiskarna med hushållspapper. Gnid in fiskarna med salt, tvätta citronerna och skär två av dem i tunna skivor.
  • 2
    Lägg 3 citronskivor på varje sida på alla fiskarna och bind fast dem med steksnöre tillsammans med ett par kvistar rosmarin per fisk.
  • 3
    Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i torr panna på medelhög värme tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna på en tallrik.
  • 4
    Lägg lite smör i den varma pannan och stek två fiskar i taget i ca 5 minuter på varje sida.
  • 5
    Flytta ut fiskarna till den ena sidan och lägg i resten av smöret i pannan. Blanda hasselnötter, hackad kapris, rivet skal och pressad saft från 1/2 citron, hackad persilja, salt och peppar och rör ned det i smöret i pannan.
  • 6
    Fördela smörblandningen över fiskarna med en sked och servera med cocktailkapris och lite extra persilja.