Grillat bröd med skinka och inlagd fänkål

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillat bröd med skinka och inlagd fänkål
En läcker, grillad aptitretare till dina middagsgäster. Det kan vara en bra idé att inleda grillmiddagen med lite tilltugg för att locka fram aptit på mer.
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Inlagd fänkål:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 lagerblad
  • 10 pepparkorn
  • 1 fänkål
Grillat bröd:
  • 12 små skivor bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 skivor parmaskinka
  • Inlagd fänkål
  • 1 ½ dl crème fraiche (34 %)
  • 1 liten ask krasse
  • Gör så här

  • 1
    Inlagd fänkål:
  • 2
    Koka ihop vatten, ättika, socker, lagerblad och pepparkorn till en lag.
  • 3
    Lägg tunt skivad fänkål i lagen.
  • 4
    Låt fänkålen dra i lagen i minst en halvtimme men gärna längre.
  • 5
    Grillat bröd:
  • 6
    Grilla brödskivorna tills de får lite färg på båda sidorna.
  • 7
    Gnid in de grillade bröden med en vitlöksklyfta.
  • 8
    Lägg parmaskinka, lite inlagd fänkål, crème fraiche och krasse på bröden.
  • 9
    Krydda med salt och peppar.
  • 10
    Tips: Det är en fördel att använda dagsgammalt bröd då det är enklare att skiva riktigt tunt.