Grillade räkor och avokado på surdegsbröd

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillade räkor och avokado på surdegsbröd
En ny variant av den klassiska avokadotoasten. Genom att tillaga räkorna i sina skal behåller de mest smak, precis som när du tillagar kött med benet kvar. Det ser gott ut och säkerställer också att rökköttet är saftigt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 matskedar olivolja
  • 2 klyftor tunt skivad vitlök
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 500 g stora svarta tigerräkor, rensade
  • 4 matskedar majonnäs
  • 2 matskedar srirachasås
  • 1 matsked Worcestershire-sås
  • Juice och zest från 1 citron
  • 6 skivor surdegsbröd
  • Olivolja
  • 2 avokado
  • Citronsaft
  • Gör så här

  • 1
    Häll olivoljan i en skål med vitlök, salt och peppar.
  • 2
    Rensa räkorna. Sätt dem sedan på små träspett genom stjärten och upp mot huvudet. Pensla räkorna med vitlöksoljan och ställ undan dem.
  • 3
    Gör Marie Rose-såsen genom att noggrant blanda ihop majonnäs, srirachasås, worcestershiresås samt juice och zest av en citron i en skål. Krydda efter smak.
  • 4
    Sätt en 30 cm djup kvadratisk Signature-grillpanna på medeltemperatur. Lägg i räkorna när grillpannan är varm. Grilla tills du ser grillmärken och räkorna är ljusrosa (detta bör ta ungefär två minuter per sida).
  • 5
    Ringla olivolja på surdegsbrödet och lägg det i den heta grillpannan. Rosta brödet tills det får grillränder i ungefär två minuter på varje sida.
  • 6
    Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Pensla dem med den återstående vitlöksoljan och ställ den öppna sidan nedåt i den varma grillpannan i en minut.
  • 7
    Servera räkorna med en skvätt citronsaft, Marie Rose-såsen, grillad avokado, surdegsbröd och grillade citronhalvor.
  • 8
    Kockens tips: Om du föredrar att ta bort skalet och huvudet på räkorna kommer tillagningstiden att minska, men köttet blir ändå rosa när det är tillagat.