Grillad potatissallad

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillad potatissallad
Grilla din potatissallad på en gjutjärnspanna och servera som tillbehör till kvällsmaten. Gjutjärnet get ett extra bett till dina grönsaker genom att ge den en härlig stekyta.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 1 fänkål
  • 2 lökar
  • ½ huvud rosésallad
  • 3–4 msk jungfruolivolja
  • 3–4 kvistar färsk timjan
  • 1 citron
  • Salt och peppar
  • Röd harsyra
  • Krasse
  • Gör så här

  • 1
    Skrubba potatisen noga och koka den i cirka 12–14 minuter. Den får gärna ha lite tuggmotstånd men inte vara överkokt.
  • 2
    Låt potatisen svalna och dela den i halvor. Dela även fänkål och lök i halvor.
  • 3
    Grilla potatis, fänkål, lök och rosésallad tills de har fått grillränder och blivit lite varma.
  • 4
    Skär fänkål, rosésallad och lök i fina strimlor och vänd ned ihop med potatisen i olivolja, timjan, pressad citron och finrivet citronskal.
  • 5
    Smaka av med salt och peppar.
  • 6
    Dekorera salladen med röd harsyra och rikligt med krasse.
  • 7
    Tips: Låt skalet sitta kvar på potatisen så håller den ihop bättre när den ska grillas.