Gratinerade ostron

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Gratinerade ostron
Ge dig i kast med att tillaga gratinerade ostron-det är lätt och läckert. Rätten lämpar sig bäst som appetizer eller som tapas.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Salt att ställa ostronen i
  • 10 ostron
  • 25 g smör
  • 2 msk grovt ströbröd
  • 1 msk finhackad dragon
  • 50–75 g gruyèreost
  • Gör så här

  • 1
    Fördela saltet i buffégrytan så att ostronen kan stå stadigt.
  • 2
    Öppna ostronen försiktigt och ställ dem i saltet. Lukta på alla ostronen och försäkra dig om att de doftar friskt av havsvatten.
  • 3
    Smält smöret i en kastrull och låt det brynas en aning.
  • 4
    Tillsätt sedan ströbröd och dragon i det smälta smöret och rör om ordentligt.
  • 5
    Fördela smörblandningen över de öppnade ostronen och finriv gruyèreost över dem.
  • 6
    Ställ in ostronen under grillen i ugnen i 3–4 minuter tills osten har smält och fått lite färg.
  • 7
    Avnjut ostronen meddetsamma.