Frukostbullar med olika topping

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Frukostbullar med olika topping
Läckra bullar som är perfekta till frukost. Bullarna kan varieras med olika pålägg.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 1 msk havssalt
  • 2 dl kvarg
  • 6 dl kallt vatten
  • 250 g ölandsvetemjöl, fullkorn
  • 600 g fint durumvetemjöl
Till pensling och dekoration:
  • 1 ägg
  • Solrosfrön
  • Pumpakärnor
  • Vallmofrön
  • Speltflingor
  • Sesamfrön
  • Gör så här

  • 1
    Smula ned jästen i en stor skål och tillsätt salt, kvarg och vatten. Blanda i mjölet lite i taget och knåda degen i minst 15 minuter. Degen ska vara kladdig. Lägg tillbaka degen i skålen och strö över lite mjöl. Täck över skålen med plastfolie och ställ degen i kylen över natten.
  • 2
    Sätt ugnen på 200° C.
  • 3
    Strö lite mjöl på bänken och stjälp upp degen ur skålen. Knåda den ordentligt och baka ut 20 bullar. Lägg bullarna på en bakplåt – så tätt ihop att de rör vid varandra.
  • 4
    Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över olika frön på varje bulle.
  • 5
    Grädda bullarna i den varma ugnen i 30-35 minuter. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.
  • 6
    Tips: Med Le Creusets bakplåt behöver du inte smörja plåten eller använda bakplåtspapper.