Frasig torsk med chorizo och bakade tomater

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Frasig torsk med chorizo och bakade tomater
Snabbt och enkelt! Om du vill njuta av en vardagsrätt utöver det vanliga, prova då vår rätt med frasig torsk och chorizo. Servera den med säsongens grönsaker, en fräsch sallad och småpotatis. En utsökt och balanserad måltid för hela familjen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 bitar torskfilé
  • 100 g chorizo
  • 100 g bröd (helst en dag gammalt)
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • Finrivet skal från en halv citron
  • 2 msk herbes de Provence eller andra blandade kryddor
  • 150 körsbärstomater, halverade
  • Salt og peppar
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 180 °C varmluft
  • 2
    Skär chorizon i mindre bitar och stek dem i en het panna. Lyft ur bitarna från pannan när de har blivit lite krispiga och släppt ifrån sig oljan. Låt oljan vara kvar i pannan.
  • 3
    Riv brödet i grova bitar och stek dem i pannan tills de har absorberat all olja.
  • 4
    Lägg chorizo, bröd, pressad vitlök, citronskal och kryddor i en matberedare och mixa till en fin massa. Smaka av med salt och peppar.
  • 5
    Lägg torskfiléerna i ugnsformen och fördela brödblandningen ovanpå. Lägg också tomaterna i formen och baka rätten i ugnen i 20–25 minuter beroende på fiskens tjocklek. Om brödet och chorizon inte blivit krispiga kan du använda grillfunktionen i din ugn litegrann i slutet av tillagningstiden.
  • 6
    Servera fisk och tomater omedelbart tillsammans med valfritt tillbehör.