Fläskköttbullar med ricotta och fänkål

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Fläskköttbullar med ricotta och fänkål
Ett gott och tidsbesparande recept på saftiga fläskköttbullar med krämig ricotta som kan avnjutas med ris, pasta, i en wrap eller pitabröd.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

KÖTTBULLAR:
  • 500 g fläskfärs
  • 250 g ricotta
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • ½ finhackad lök
  • 60 g ströbröd
  • 1 uppvispat ägg
TOMATSÅS:
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 x 400 g burkar italienska körsbärstomater i juice
  • 2 tsk fina örter eller torkad oregano
  • 1 tsk rörsocker
  • Gör så här

  • 1
    För att göra köttbullarna, lägg fläskkött, ricotta, fänkålsfrön, lök, ströbröd och ägg i en skål och blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  • 2
    Forma blandningen till 20 ovala bullar och lägg dem på en bricka för att kallna. Hetta upp lite olja på medelvärme i en 30 cm 3-ply gryta i rostfritt stål. Bryn köttbullarna på alla sidor. Ta upp dem ur grytan.
  • 3
    Gör tomatsåsen i samma gryta och återanvänd köttsaften. Tillsätt olja i grytan på medelhög värme. Tillsätt löken, täck grytan och låt sjuda tills den är mjuk (ca 10 min.) Löken ska inte få färg.
  • 4
    Tillsätt vitlöken och låt sjuda i några minuter. Tillsätt nu tomater, örter och socker. Koka utan lock i 20 minuter tills såsen börjar tjockna något.
  • 5
    Smaka av med salt och peppar. Såsen kan förvaras i en ren glasbehållare i kylen i en vecka eller frysas in i portioner för att användas efter behov.
 
Tips: Våra pannor värms upp snabbt, vilket gör dem perfekta för tidsbesparande recept som det här. Du kan också göra dubbelt så mycket tomatsås och spara hälften till senare.
 
 
Le Creuset