Fiskbullar med rå remoulad och färskpotatis

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Fiskbullar med rå remoulad och färskpotatis
De här fiskbullarna förtjänar fint sällskap i form av remouladsås och sommarens nypotatis.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Fiskfärs:
  • 450 g ljus fisk: filé av sej, torsk eller kolja
  • 1 lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk dill (kan utelämnas)
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
Rå remoulad:
  • 150 g persiljerot
  • 150 g morötter
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kapris
  • Salt och peppar
Tillbehör:
  • Kokt färskpotatis
  • Dill
  • Citroner
  • Gör så här

  • 1
    Kontrollera fisken grundligt efter ben och skär i mindre bitar.
  • 2
    Skala löken och skär grovt.
  • 3
    Kör fisk och lök genom en köttkvarn och ner i en skål.
  • 4
    Rör ihop färsen med salt och mjöl och tillsätt ett ägg i taget.
  • 5
    Smaka av med hackad dill, peppar och salt.
  • 6
    Stek fiskbullarna i olja i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.
  • 7
    Riv grönsakerna fint.
  • 8
    Rör ihop yoghurt med majonnäs och finhackad kapris och vänd ner grönsakerna.
  • 9
    Smaka av med salt och peppar.
  • 10
    Servera de varma fiskbullarna med rå remoulad, potatis och citronklyftor.