Cookies med glass i minigryta

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Cookies med glass i minigryta
Oemotståndliga cookies med vaniljglass, tillagade och serverade i små minigrytor i stengods.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 40 g socker
  • 90 g smör
  • 120 g mjöl
  • En nypa salt
  • Valfri smak
  • 4 kulor vaniljglass
Smaker:
Hallon:
  • Blanda 80 g frysta hallon i smeten innan du häller den i minigrytorna. Dekorera med hallon.
Blåbär och vit choklad:
  • Blanda 80 g frysta blåbär och 50 g hackad vit choklad i smeten innan du häller den i minigrytorna. Dekorera med blåbär och vit choklad.
Mintchoklad:
  • Tillsätt 100 g hackad mintchoklad i smeten innan du häller den i minigrytorna. Dekorera med smält choklad och hackad polkagris.
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180 °C (170 °C varmluft).
  • 2
    Rör ihop smör och socker till en lätt och krämig smet och tillsätt sedan mjöl och salt lite i taget.
  • 3
    Tillsätt önskad smak och fördela smeten i fyra minigrytor från Le Creuset. Tryck försiktigt ned smeten i grytorna.
  • 4
    Grädda i den förvärmda ugnen i 25–30 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  • 5
    Låt dem svalna i 10 minuter. Servera med glass.