Capresesallad med stekta persikor

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Capresesallad med stekta persikor
En variant av den klassiska Caprese. Detta recept är den ultimata hyllningen till sommarens ingredienser med saftiga, söta rostade persikor, solmogna tomater och krämig mozzarella.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
  • Mjölkprodukter
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 8 mogna små persikor eller 6 medelstora/stora – halverade, delade och urkärnade.
  • Extra virgin olivolja, till servering
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 4 stora, mogna tomater
  • 2 Fior di Latte mozzarellabollar
  • Färska basilikablad till garnering
  • Vit balsamvinäger, att ringla över
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C (180 °C varmluft).
  • 2
    Lägg de halverade och kvartade persikorna i en 26 cm fyrkantig Le Creuset-ugnsform och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Stek på översta hyllan i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
  • 3
    Skär tomaterna som du vill och lägg dem på ett serveringsfat. Tillsätt kryddor och ringla över olivolja. Lägg de stekta persikorna ovanpå. Riv Fior di Latte-mozzarellan och strö över några basilikablad; servera omedelbart. Ringla över lite mer olivolja, vit balsamvinäger och lite kryddor på slutet. Servera salladen med varmt bröd.