Cannelé med mandelmjölk och rosa choklad

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Mer än 2 timmar. Mer än 2 timmar.
TILLAGNING
Mer än 2 timmar. Mer än 2 timmar.
ANTAL PERSONER
+10 +10
Cannelé med mandelmjölk och rosa choklad
Den perfekta avslutningen på alla hjärtans dag! Den här söta tonkaböns-cannelén täckt med rosa vit choklad serveras bäst med färska hallon eller jordgubbar och ditt favoritbubbel.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL CANNELÉN
  • 500 g mandelmjölk
  • Vaniljstångfrön eller ½ riven tonkaböna
  • 160 g vetemjöl
  • 250 g socker
  • 3 äggulor
TILL TOPPINGEN
  • 100 g vit choklad
  • 5–7 droppar röd karamellfärg
  • Hallon eller jordgubbar
  • Gör så här

  • 1
    Värm mjölken och riven tonkaböna tills det börjar sjuda. Täck över och låt det svalna.
  • 2
    Blanda mjöl och socker i en skål och häll i den kylda mjölken. Tillsätt äggulorna och blanda med en grytsked. Sila och ställ in i kylen i 12 till 24 timmar.
  • 3
    Dagen efter, ta ut smeten ur kylen 60 minuter innan bakning. Smörj fördjupningarna i Le Creusets canneléform och häll i blandningen i fördjupningarna.
  • 4
    Förvärm ugnen till 220 °C.
  • 5
    Baka på 220°C i 10 minuter och baka sedan i 60 minuter på 180°C. Kontrollera färgen på canneléerna vid slutet av baktiden. Om de fortfarande är ljusa i färgen, grädda i ytterligare fem minuter.
  • 6
    Låt canneléerna svalna i formen innan du tar ur dem.
  • 7
    Smält chokladen i ett vattenbad och färga den med några droppar röd karamellfärg.
  • 8
    Häll chokladen över canneléerna och låt den stelna i kylen eller ringla över före servering.
  • 9
    Dekorera med jordgubbar eller hallon.
  • 10
    Kockens tips: Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen. Om smeten skulle separera naturligt under natten så rör ihop den med en slickepott.