Bearnaisesås

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Bearnaisesås
Bearnaise, baserad på den franska 'modersåsen' hollandaise, är en klassisk följeslagare till biffar, men det kan ta lite tid att göra. Vi guidar dig på bästa sätt till den perfekta såsen så att du kan imponera på dem du älskar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 dl dragonvinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 kvist färsk dragon och 2-3 msk finhackad färsk dragon til pynt
  • 4 äggulor
  • 200 g smält smör
  • Gör så här

  • 1
    Häll dragonvinäger i en liten kastrull. Finhacka schalottenlöken och tillsätt den tillsammans med en kvist dragon. Koka ihop tills ett par skedar återstår så att det blir en reduktion.
  • 2
    Lägg äggulorna, reduktionen och ett par droppar vatten i en kastrull.
  • 3
    Sätt på plattan på medelhög värme. Vispa ordentligt utan avbrott tills äggulorna börjar tjockna. Tillsätt det smälta smöret i såsen (lite i taget) under fortsatt vispning tills det blir en tjock, gul, krämig sås. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i färsk, hackad dragon.