Ångkokt piggvar

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Ångkokt piggvar
Bevara näringsämnen och vitaminer i maten genom att tillaga den med en ånginsats. Vad sägs om ångkokt piggvar med små morötter, sparris och bönor med salsa verde?
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 medelstor piggvar
  • 250 g färskpotatis
  • 1 näve gröna och gula bönor
  • 1 knippe små morötter
  • 1 knippe sparris
  • Salt och peppar
Salsa verde:
  • 2 nävar bladpersilja
  • 1 näve mynta
  • 1 näve basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 sardellfiléer
  • Olivolja
  • 1 msk kapris
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • Pressad saft från en citron
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Filea piggvaren: skär ned längs ryggmärgen och skär loss filéerna från benet. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på skärbrädan. Håll i det ena hörnet med fingrarna och skär med kniven längs skinnet bort från dig själv. Upprepa det här momentet tills du har fyra fina filéer.
  • 2
    Finhacka örterna till salsan.
  • 3
    Krossa vitlök och sardeller med lite salt i en mortel. Lägg örterna i morteln och häll i olivolja tills du har en pestoliknande konsistens.
  • 4
    Grovhacka kaprisen och lägg den i morteln med rödvinsvinäger och dijonsenap. Smaka av med pressad citron, peppar och eventuellt lite salt.
  • 5
    Lägg potatisen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt salt och koka upp. Koka potatisen i 4 minuter och sätt in ånginsatsen i grytan.
  • 6
    Krydda piggvaren med salt och peppar och lägg den i ånginsatsen tillsammans med bönorna. Låt ångkoka i 3 minuter.
  • 7
    Lägg sedan de små morötterna och sparrisen i ånginsatsen och låt dem ångkoka i 3 minuter.
  • 8
    Servera fisken med en blandning av de ångkokta grönsakerna och en sked salsa verde.
  • 9
    Tips: Spara ben och huvud från fisken till en smakrik fiskfond.