Ångad torsk med dillhollandaise

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Ångad torsk med dillhollandaise
Servera en mild ångad torsk på en bädd av kål toppad med en dillhollandaise. Perfekt som förrätt till gästerna eller som lätt huvudrätt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 15 g smör
  • 12 fina blad svartkål
  • 4 bitar torsk à 100 g (utan skinn)
  • Salt och peppar
  • 1,5 dl torrt vitt vin
Hollandaise:
  • 2 äggulor
  • 1 citron
  • 150 g skirat smör
  • 2 msk finhackad dill
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs dem i smör i en stekpanna.
  • 2
    Nyp av den grova stjälken på svartkålen och skölj kålen noga.
  • 3
    Lägg svartkålen i pannan och stek tills den sjunker ihop något.
  • 4
    Fördela kålen i botten av 4 minigrytor i stengods och lägg fisken ovanpå. Krydda väl med salt och peppar. Häll slutligen över vinet och lägg på lock.
  • 5
    Baka fisken i minigrytorna med lock i 125 °C i förvärmd ugn i 15–17 minuter. Fisken är klar när den skivar sig.
  • 6
    Hollandaise:
  • 7
    Vispa ihop äggulorna med 1 msk citronsaft och svartpeppar i en skål över vattenbad. Vispa tills äggulorna blir luftiga och ljusa.
  • 8
    Häll det skirade smöret i skålen i en tunn stråle. Om såsen blir för varm eller om man häller i för mycket smör i skålen på en gång kan såsen skära sig. Så snart du ser att smöret har gått in i såsen kan du tillsätta mer.
  • 9
    Smaka av såsen med mer citron, salt peppar och dill. Servera hollandaisen till den bakade torsken i minigrytorna.
  • 10
    Tips: Det är enkelt att lägga upp förrätt eller bröd portionsvis direkt i minigrytor och ställa in dem i ugnen.