Om Le Creuset

Historien om Le Creuset

Som ett resultat av en starkt förankrad hantverkstradition och ett kontinuerligt fokus på innovation har Le Creuset sedan 1925 varit en erkänd leverantör av köksutrustning i högsta kvalitet. Den runda gjutjärnsgrytan kallad Cocotte (franskt ord för gryta) var den första produkten som tillverkades på fabriken för 90 år sedan. Grytan har löpande förbättrats och är idag världsberömd för sin ikoniska design och överlägsna funktionalitet.

Volcanic var den första färgen som tillverkades på Le Creusets fabrik i Frankrike. Färgen på den glödande flamman från det smälta gjutjärnet påminner om färgen på flytande lava vilket har varit inspirationskällan till den ikoniska färgen Volcanic. Färgen har varit Le Creusets varumärke sedan 1925.

Respekten för det traditionella hantverket är genomgående i varenda produkt från Le Creuset, som representerar kompromisslös kvalitet och ger dig de bästa förutsättningarna för bra resultat i köket. Le Creusets produktsortiment består idag av köksutrustning i många kategorier av material, färger och designer, häribland de välkända gjutjärnsprodukterna, stengods, rostfritt stål och non-stick-grytor och -pannor samt bakformar, vattenkittlar, kvarnar, vintillbehör och köksredskap.

Fabriken i Fresnoy-le-Grand är idag en modern gjutjärnsfabrik med åtskilliga automatiserade processer. Den totala produktionen överstiger idag 14 000 ton per år! Urvalet av färger anpassas till de enskilda marknaderna och det finns idag 120 olika Le Creuset-färger.

Produkt- och färgsortimentet växer i takt med trender och behov. 2015 firar Le Creuset 90-årsjubileum vilket markeras med lanseringen av Signature, en serie gjutjärnsprodukter med uppdaterad design och en rad funktionella förbättringar. Den nya generationen av gjutjärn är en vidareutveckling av de klassiska gjutjärnsprodukterna från Le Creuset