The taste of Marseille

Taste of Marseille

Staden Marseille är inspirationskällan till Le Creusets populära, blå färg med samma namn, som reflekterar ett vackert möte mellan havet och himlens toner. Marseille sjuder av konst, historia och inte minst av fisk och skaldjur.

Marseille

Stekgrytan

Stekgrytan togs ursprungligen fram för tillagning av den franska klassikern Moules marinières, men är även idealisk till andra rätter som först steks eller sauteras innan vätska och övriga ingredienser tillsätts.

TIPS: Använd även din gjutjärnsgryta direkt på grillen och tillaga den klassiska Moules marinières till dina sommargäster medan de tittar på.

Köp stekgrytan här
Le Creuset Careers
Le Creuset Careers

Bouillabaisse

Marseille är ett kulinariskt mecka som berikas av stadens läge vid Medelhavet. Fisk och skaldjur tillagas med stor entusiasm och avnjuts både på restaurang och hemma.

En av Marseilles lokala, traditionella rätter är fisksoppan Bouillabaisse

Hitta receptet här
Le Creuset Careers
Le Creuset Careers

NYHET: stek-/bistroplatta

Den runda pizza-/stekplattan passar bra till mindre fiskar och grönsaker på grillen som annars lätt trillar ned genom gallret.

Grilla färska humrar på den nya stekplattan eller baka en härlig potatispizza - antingen i ugnen eller direkt på grillen.

Hitta recepten här
Stentøj

NYHET: Tre unika produkter i Toughened Non-Stick-serien

Toughened Non-Stick-serien från Le Creuset är produkter som är lätta att använda, med en slitstark non-stick-beläggning som garanterar bra resultat i köket för både nybörjare och mer erfarna.

Alla produkterna är idealiska till stekning av kyckling samt mager och ömtålig fisk, eftersom maten inte fastnar när du steker försiktigt på låg till medelhög värme.

Köp här
Le Creuset Careers

Tillaga antingen stora, hela fiskar eller flera mindre fiskar samtidigt i den nya ovala fiskpannan i Toughened Non-Stick från Le Creuset.

Prova guldsparid tillagad i smält smör med hasselnötter, citron, kapris och persilja.

Använd t.ex. den nya grillpannan i Toughened Non-Stick till grillade pilgrimsmusslor och servera med blomkålspuré och fänkål.

Le Creuset Careers
Stentøj

Duka upp till sommarens middagar i härliga, blåaktiga nyanser

Marseille bjuder på solsken, fiskrätter och social samvaro. Middagen är en social samlingspunkt där god mat och gott vin avnjuts i sällskap av vänner och familj.

Blanda produkter i olika blå nyanser och skapa en personlig stil i din dukning till sommarens gäster.

Le Creuset utökar sortimentet i den maritima färgen så att du kan tillaga och servera sommarens fiskrätter på äkta franskt medelhavsmanér.

Se hela sortimentet